Algemene voorwaarden maken

Algemene voorwaarden zijn voor iedere onderneming van belang. Daarmee beperkt u eventuele risico’s die uw bedrijf kan lopen bij het aangaan van samenwerkingsverbanden met leveranciers of klanten.

Young Law weet door ervaring dat veel bedrijven, en dan met name in het MKB, moeite hebben om goede algemene voorwaarden te maken. Om die reden kunt u online algemene voorwaarden laten maken die precies op uw onderneming zijn afgestemd.

Ja, ik wil algemene voorwaarden

Gratis intake? Bel ons:
+31 (0)85 065 47 37

Waarom algemene voorwaarden maken?

In de algemene voorwaarden staat onder andere belangrijke informatie over aansprakelijkheid, de betalingstermijn en het eigendomsvoorbehoud. Wanneer u dit niet vastlegt, kan een conflict heel veel problemen opleveren en geld gaan kosten. Denk bijvoorbeeld aan een rechtszaak, waar u niet sterk staat als u geen juridisch document heeft om te overleggen. Young Law adviseert dan ook altijd om algemene voorwaarden te (laten) maken.

Vooral binnen het MKB is het van belang, omdat deze bedrijven vaak niet genoeg buffer hebben om bijvoorbeeld een rechtszaak te kunnen financieren, waardoor zelfs de kans bestaat op een faillissement. Dat wilt u toch te allen tijde voorkomen! Met de juiste juridische documenten kunt u een groot deel van de risico’s die u als ondernemer loopt indekken. Twijfelt u of algemene voorwaarden voldoende zijn? Kijk of een Start Up pakket met basisdocumenten voor u de oplossing is.

Direct starten

Tips om algemene voorwaarden te maken

  • Houd de bepalingen in uw algemene voorwaarden algemeen. Dit document moet toepasbaar zijn op meerdere overeenkomsten tussen uw bedrijf en uw leveranciers of klanten.
  • Zorg dat de algemene voorwaarden altijd bereikbaar zijn voor uw leveranciers/klanten. Zet ze bijvoorbeeld op de website of zorg dat u het document (bijvoorbeeld in PDF) meestuurt met de overeenkomsten.
  • Vergeet niet in al uw overeenkomsten een zin te vermelden, zoals: ‘Op al onze overeenkomsten zijn de algemene voorwaarden van (bedrijfsnaam) van toepassing’.
  • Niet verplicht, maar wel aan te raden: deponeer de algemene voorwaarden bij de KvK.

Start nu en laat uw algemene voorwaarden maken.

Ik wil algemene voorwaarden

Meer weten? We helpen u bij de keuze om algemene voorwaarden te laten maken

Neem contact op