Algemene voorwaarden maken voor uw bedrijf

Uw bedrijf kan niet zonder algemene voorwaarden. Met uw algemene voorwaarden beperkt u namelijk de risico’s die uw bedrijf loopt bij het aangaan met overeenkomsten of samenwerkingsverbanden met leveranciers en klanten.

Uit ervaring weten wij dat veel bedrijven moeite hebben met het maken van goede algemene voorwaarden. Vooral voor het MKB blijkt dit een uitdaging te zijn. Daarom kunt u door Young Law algemene voorwaarden laten maken die volledig op uw onderneming zijn afgestemd.

Ja, ik wil algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden maken? Waarom?

In de algemene voorwaarden staat onder andere belangrijke informatie over aansprakelijkheid, de betalingstermijn en het eigendomsvoorbehoud. Wanneer u deze zaken niet vastlegt, kan een conflict u veel problemen opleveren en geld gaan kosten. Denk bijvoorbeeld aan een rechtszaak, waar u niet sterk staat wanneer u geen juridisch document kunt overleggen. Young Law adviseert dan ook altijd om algemene voorwaarden te (laten) maken.

Algemene voorwaarden maken voor het MKB

Bent u MKB’er? Dan weet u zelf het beste wat uw financiële buffer is. Maar laten we eerlijk zijn: zelfs als u voldoende buffer heeft om een rechtszaak te financieren, dan besteedt u dit geld toch liever aan andere zaken? Heeft u niet voldoende buffer, dan kan een conflict zelfs leiden tot een faillissement van uw bedrijf. Dat wilt u uiteraard voorkomen. Met de juiste juridische documenten dekt u een groot deel van de risico’s die u als ondernemer loopt in. Twijfelt u of algemene voorwaarden voldoende zijn? Kijk of een Start Up pakket met basisdocumenten voor u de oplossing is.

Direct algemene voorwaarden maken

Tips bij het maken van uw algemene voorwaarden

Houd bij het maken van uw algemene voorwaarden in ieder geval onderstaande tips in gedachten:

  • Houd de bepalingen in uw algemene voorwaarden algemeen. Dit document moet toepasbaar zijn op vrijwel alle overeenkomsten tussen uw bedrijf en uw leveranciers of klanten.
  • Zorg dat de algemene voorwaarden altijd bereikbaar zijn voor uw leveranciers en klanten. Zet ze bijvoorbeeld op de website of zorg dat u het document (bijvoorbeeld in PDF) meestuurt met de overeenkomsten of offertes.
    Vergeet niet in al uw overeenkomsten een zin te vermelden, zoals: ‘Op al onze overeenkomsten zijn de algemene voorwaarden van (bedrijfsnaam) van toepassing’.
  • Niet verplicht, maar wel aan te raden: deponeer de algemene voorwaarden bij de KvK.

Start nu en laat uw
algemene voorwaarden maken.

Ik wil algemene voorwaarden

Liever eerst advies? We helpen u bij de keuze om algemene voorwaarden te laten maken.

Neem contact op