Arbeidsovereenkomst maken

Een arbeidsovereenkomst is van belang voor elke ondernemer met personeel. Hierin staan de rechten en plichten voor een werkgever, maar ook voor de werknemer. Zonder arbeidsovereenkomst loopt u als ondernemer het risico dat u bijvoorbeeld met terugwerkende kracht salaris moet betalen, zonder dat er eerst sprake was van een arbeidsrelatie. Bij Young Law kunt u arbeidsovereenkomsten op maat bestellen, zodat u bent ingedekt voor onaangename verrassingen.

Ja, ik wil een arbeidsovereenkomst

Gratis intake? Bel ons:
085 065 47 37

Rechten en plichten in een arbeidsovereenkomst

In een arbeidsovereenkomst staan niet alleen de financiële zaken zwart op wit. U kunt ook de verschillende bedingen over concurrentie, proeftijden en alle andere regels die u vast wilt leggen opnemen. Naast de plichten staan er ook rechten in voor zowel de werkgever als werknemer. De volgende zaken kunnen in een arbeidsovereenkomst staan:

  • De functie of het soort werk dat de werknemer zal verrichten.
  • De datum van indiensttreding.
  • Hoeveel uur per week de werknemer gaat werken.
  • Welke vergoeding de werknemer zal ontvangen.
  • Concurrentiebeding en pensioenregeling.
Direct starten

Arbeidsovereenkomst op maat

Voorkom gedoe en zorg dat u als werkgever goede en voor de wet geldende arbeidsovereenkomsten hebt. Iedere arbeidsovereenkomst is weer anders! Young Law adviseert daarom ook om niet zomaar een voorbeeld van internet te plukken.

U dient er als werkgever over na te denken wat voor arbeidsovereenkomst u aan de betreffende werknemer wilt geven: tijdelijk, onbepaalde tijd, oproepbasis of vast. Bij Young Law kunt u hierover advies krijgen en kunt u heel gemakkelijk online een arbeidsovereenkomst op maat bestellen. Op die manier weet u ook zeker dat de arbeidsovereenkomst voor de wet geldig is.

In een arbeidsovereenkomst moeten voor de wet in ieder geval drie elementen aanwezig zijn:

  • Werknemer en werkgever hebben afgesproken om een zekere tijd arbeid te verrichten.
  • Er is een afspraak over loon als tegenprestatie voor de verrichte arbeid.
  • De arbeid wordt verricht door de werknemer, niet door een derde partij.

Wanneer deze elementen niet in het contract staan, is er geen sprake van een arbeidsovereenkomst. Maar als werkgever wilt u meer afspraken in het juridische document zetten, zodat u de risico’s kunt minimaliseren voor uzelf, maar ook voor de werknemer.

Start nu met het maken van een arbeidsovereenkomst.

Ik wil een arbeidsovereenkomst maken

Meer weten? Neem gerust contact op en we helpen met de perfecte oplossing.

Neem contact op