Arbeidsovereenkomst opstellen voor uw bedrijf

Arbeidsovereenkomst laten opstellen voor uw bedrijf? Op deze pagina ziet u hoe dit precies werkt. En wat er in moet staan.

Heeft u werknemers in dienst? Dan is een arbeidsovereenkomst onmisbaar. In een arbeidsovereenkomst legt u belangrijke afspraken vast. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de hoogte van het salaris, een concurrentiebeding en de duur van de proeftijd. Met een goede arbeidsovereenkomst voorkomt u onenigheid en zelfs rechtszaken. Bij Young Law stellen wij graag een arbeidsovereenkomst voor u op.

Ja, ik wil een arbeidsovereenkomst

Arbeidsovereenkomst opstellen: wat moet erin staan?

De arbeidsovereenkomst is dus een juridisch document waar alle rechten en plichten voor zowel de werknemer als de werkgever in staan. Bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst kunt u deze natuurlijk zo uitgebreid maken als u wilt – of als nodig is voor uw specifieke situatie. Bij het opstellen van de arbeidsovereenkomst is het van belang dat deze punten sowieso in het document staan:

  • De datum van indiensttreding.
  • De functie of het soort werk dat de werknemer zal verrichten.
  • Concurrentiebeding (indien van toepassing).
  • Pensioenregeling (indien van toepassing).
  • Hoeveel uur per week de werknemer gaat werken.
Direct een arbeidsovereenkomst opstellen

Welk type arbeidsovereenkomst heb ik nodig?

De ene arbeidsovereenkomst is de andere niet. Daarom moet u vooraf bepalen wat voor soort arbeidsovereenkomst u op wilt stellen. Heeft u behoefte aan een tijdelijke arbeidsovereenkomst, een contract voor onbepaalde duur of op oproepbasis?

Wat voor contract u uw medewerkers ook aanbiedt, het is van belang dat in deze overeenkomst juridisch alles in orde is. Op die manier geeft u uw medewerkers de duidelijkheid die zij nodig hebben én dekt u zichzelf in bij eventuele onenigheden.

Denkt u dat het opstellen van een arbeidsovereenkomst niet nodig is? Laat u dan goed informeren! Het ontbreken van een arbeidsovereenkomst kan namelijk grote gevolgen voor uw onderneming hebben. U loopt dan het risico dat er achteraf toch sprake is van een arbeidsrelatie en dat u met terugwerkende kracht het salaris moet betalen.

Voorkom moeilijkheden, laat Young Law uw arbeidsovereenkomst opstellen

U zit niet op moeilijkheden te wachten. Zorg daarom voor iedere medewerker voor een arbeidsovereenkomst die voldoet aan de eisen van de wet. Daarmee voorkomt u verwarring over elkaars rechten en plichten. Dat scheelt een hoop zorgen.

Wanneer u arbeidsovereenkomsten voor iedere medewerker moet laten opstellen, kan u dat veel geld en tijd kosten. Laat Young Law dit daarom voor u regelen. Zo weet u zeker dat uw arbeidsovereenkomsten voldoen aan alle wettelijke eisen en dat zowel uw rechten en plichten als die van uw medewerker helder zijn vastgelegd. Tegen een eerlijk tarief, uiteraard! Bestel hier direct een arbeidsovereenkomst op maat.

Arbeidsovereenkomst opstellen of zelf doen voor uw bedrijf?

Gaat u voor maatwerk of doet u het liever zelf? Veel bedrijven komen uit met generieke arbeidsovereenkomsten. Andere ondernemers willen specifieke voorwaarden stellen in een arbeidsovereenkomst. In dat geval kiest u voor maatwerk. Ook daagt dit u uit om er iets dieper over na te denken. Kies voor Zelf Doen van Young Law of Maatwerk van Young Law:

Wanneer u het zelf doet, doorloopt u een vragenlijst. Op basis van deze vragen, stellen wij algemene voorwaarden op. Zo is het voor een bedrijf duidelijk onder welke voorwaarden er een arbeidsovereenkomst loopt. Dit maakt het een stuk duidelijker om met elkaar samen te werken en voorkomt achteraf veel gedoe. Hiermee heeft u binnen het kwartier een arbeidsovereenkomst geregeld.

Heeft u specifieke voorwaarden in uw hoofd? Of denkt u er graag iets dieper over na? Dan is het belangrijk om voor maatwerk te kiezen. Met een juridisch adviseur gaat u na welke voorwaarden van belang zijn. Bij Maatwerk van Young Law maken wij er vervolgens een arbeidsovereenkomst van die specifiek op uw bedrijfssituatie is toegerust. Na een telefonische intake is uw arbeidsovereenkomst binnen 5 werkdagen klaar.

Welke juridische documenten bestelt u bij Young Law?

Is er behoefte aan nog meer juridische documenten? Wij werken zowel met B2B als B2C bedrijven. En hebben een Startup Pakket voor hen samengesteld. Hiermee krijgt u alle juridische documenten die er benodigd zijn: algemene voorwaarden, privacyverklaring, disclaimer en een samenwerkingsovereenkomst. Andere juridische documenten mag u los bestellen. Kiest u voor maatwerk? Kies dan voor Maatwerk van Young Law. Voor een generieke bedrijfssituatie of een bedrijf in de opstartfase is het beter om voor Zelf Doen te gaan. Dit bespaart kosten en maakt de belangrijkste afspraken duidelijk. Veel bedrijven zetten dit later om in Maatwerk van Young Law.

Start nu met het maken van een arbeidsovereenkomst.

Ik wil een arbeidsovereenkomst maken

Meer weten? Neem gerust contact op en we helpen met de perfecte oplossing.

Neem contact op