Als ondernemer heeft u veel juridische documenten nodig.

Bij het starten van een bedrijf komt redelijk wat kijken. In de volgende acht overzichtelijke stappen, hebben wij de belangrijkste stappen op een rijtje gezet.

1

Indien u een bedrijf wilt starten is het van belang om goed na te denken over onder meer welke producten en/of diensten u wilt gaan verkopen en via welke verkoopkanalen. Stippel daarom uw strategie uit en schrijf een ondernemingsplan. Op basis van uw plannen en ondernemingsplan heeft u financiering nodig. Stel daarom een financieel plan op en bekijk hoeveel u eventueel aan extra kapitaal dient aan te trekken.

2

Vervolgens dient u een bedrijfsnaam te bedenken. Voor inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK) dient u namelijk een bedrijfsnaam op te geven. Deze dient herkenbaar te zijn en mag niet een al bestaande bedrijfsnaam zijn.

3

Het kiezen van een rechtsvorm is een belangrijke juridische en fiscale keuze. Indien u bijvoorbeeld kiest voor een vof, een maatschap of een BV heeft dit verstrekkende gevolgen. Twijfelt u over de juiste rechtsvorm, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

4

Het is niet leuk, maar dient wel goed te gebeuren. Indien u een bedrijf runt is het van belang dat u een goede administratie houdt. Dit is een wettelijke verplichting.

5

Zorg ervoor dat u uw bedrijfsrisico’s in kaart brengt en deze zoveel mogelijk beperkt. Goede en sluitende algemene voorwaarden zijn hierin de eerste stap. Tevens is het raadzaam om te kijken welke verzekeringen, denk bijvoorbeeld aan bedrijfsverzekeringen, handig zouden kunnen zijn voor uw bedrijf.

6

Controleer vervolgens of uw bedrijf aan alle wettelijke eisen voldoet. Wilt u bijvoorbeeld een horecagelegenheid beginnen, dan is het van belang dat het bestemmingsplan van de locatie die u op het oog heeft dit toelaat.

7

Als één van de laatste stappen dient u uw onderneming in te schrijven bij de KvK. Door inschrijving bij de KvK regelt u meteen dat uw onderneming ook wordt aangemeld bij de Belastingdienst en zult u een BTW-nummer ontvangen. Tevens dient u na inschrijving bij de KvK een bankrekening te openen bij een bank.

8

Nu u alle stappen hebt doorlopen, kan uw bedrijf starten. Het is nu van belang om klanten te krijgen. Bedenk dan ook een goed en doordacht marketingplan dat aansluit bij uw ondernemingsplan.

Als ondernemer heb je veel juridische documenten nodig.

Bij het starten van een bedrijf komt redelijk wat kijken. In de volgende acht overzichtelijke stappen, hebben wij de belangrijkste stappen op een rijtje gezet.

1

Indien je een bedrijf wilt starten is het van belang om goed na te denken over onder meer welke producten en/of diensten je wilt gaan verkopen en via welke verkoopkanalen. Stippel daarom je strategie uit en schrijf een ondernemingsplan. Op basis van jouw plannen en ondernemingsplan heb je financiering nodig. Stel
daarom een financieel plan op en bekijk hoeveel je eventueel aan extra kapitaal dient aan te trekken.

2

Vervolgens dien je een bedrijfsnaam te bedenken. Voor inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK) dien je namelijk een bedrijfsnaam op te geven. Deze dient herkenbaar te zijn en mag niet een al bestaande bedrijfsnaam zijn.

3

Het kiezen van een rechtsvorm is een belangrijke juridische en fiscale keuze. Indien je bijvoorbeeld kiest voor een vof, een maatschap of een BV heeft dit verstrekkende gevolgen. Twijfel je over de juiste rechtsvorm, neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

4

Het is niet leuk, maar dient wel goed te gebeuren. Indien je een bedrijf runt is het van belang dat je een goede administratie houdt. Dit is een wettelijke verplichting.

5

Zorg ervoor dat je je bedrijfsrisico’s in kaart brengt en deze zoveel mogelijk beperkt. Goede en sluitende algemene voorwaarden zijn hierin de eerste stap. Tevens is het raadzaam om te kijken welke verzekeringen, denk bijvoorbeeld aan bedrijfsverzekeringen, handig zouden kunnen zijn voor jouw bedrijf.

6

Controleer vervolgens of jouw bedrijf aan alle wettelijke eisen voldoet. Wil je bijvoorbeeld een horecagelegenheid beginnen, dan is het van belang dat het bestemmingsplan van de locatie die jij op het oog hebt dit toelaat.

7

Als laatste stappen dien je jouw onderneming in te schrijven bij de KvK. Door inschrijving bij de KvK regel je meteen dat je onderneming ook wordt aangemeld bij de Belastingdienst en zal je een BTW-nummer ontvangen. Tevens dien je na inschrijving bij de KvK een bankrekening te openen bij een bank.

8

Nu je alle stappen hebt doorlopen, kan jouw bedrijf starten. Het is nu van belang om klanten te krijgen. Bedenk dan ook een goed en doordacht marketingplan dat aansluit bij je ondernemingsplan.