Zelf een bedrijf starten – wat moet er juridisch geregeld worden?

U besluit een eigen onderneming te starten. Wat moet er juridisch geregeld worden? Een aantal documenten zijn wettelijk verplicht voor een ondernemer, sommige worden gebruikt om het ondernemen voor u gemakkelijker te maken. Het is belangrijk om deze zaken te regelen, maar het is niet altijd nodig om hier een dure advocaat voor in te schakelen. Om u op gang te helpen heeft Young Law een Startup Pakket voor u samengesteld. Hierin vindt u de basisdocumenten om aan de slag te kunnen. Wat zit er precies in?

  • In het Startup Pakket zit allereerst uw op maat gemaakte algemene voorwaarden. Hierin worden zaken als uw aansprakelijkheid juridisch dichtgetimmerd. Op deze manier loopt u zo min mogelijk risico als er schade ontstaat bij de uitvoering van uw diensten. Daarnaast kijken wij wat er voor uw branche belangrijk is om te regelen, zodat de voorwaarden uitkomst kunnen bieden in uw dagelijkse praktijk.
  • De privacyverklaring is wettelijk verplicht voor elk bedrijf dat persoonsgegevens verzamelt. In de praktijk gaat dit om vrijwel elk bedrijf, ook een kleine ondernemer. Verzamelt u gegevens als een naam of een adres, een IP-adres of een foto van uw klant? Wij stellen dan de privacyverklaring volgens de wettelijke vereisten voor u op.
  • Om te voldoen aan de privacywetgeving is vaak ook een verwerkersovereenkomst vereist. Hierin regelt u hoe u als ondernemer de persoonsgegevens van uw klanten deelt met een verwerker. Denk hierbij aan uw boekhouder, of het bedrijf dat de hosting van uw website verzorgt.
  • Tot slot stellen wij voor u een disclaimer op. Deze kunt u opnemen op uw website. Met de disclaimer beperkt u uw aansprakelijkheid direct, zo voorkomt u aanspraken van bezoekers van uw website.

Met de vier documenten uit het Startup Pakket kunt u direct aan de slag als ondernemer, zodat de juridische basis in orde is. Daarnaast krijgt u met het pakket korting op de documenten. Heeft u vragen over het (juridisch) opstarten van een onderneming of twijfelt u over welk pakket voor u nodig is? Neem dan contact met ons op!