Ontdek onze nieuwe aanpak! We focussen nu op kant-en-klare oplossingen en stoppen met maatwerk bestellingen en telefoondienst. Geniet van gegarandeerde kwaliteit en betaalbaarheid met onze zelf doen documenten. Dezelfde vertrouwde prijs en direct beschikbaar. Bedankt voor uw steun tijdens deze spannende verandering.
Young Law Team!
De weg vinden tussen alle nummers
Leestijd: 2 minuten

Wat leuk dat u een bedrijf heeft opgericht! U kijkt er vast naar uit om al uw ideeën waar te maken. Jammer genoeg moet u ook wat praktische en administratieve zaken regelen, misschien bent u zelfs al in de war, omdat u de weg niet meer kunt vinden tussen alle nummers die u moet aanvragen en terug moet vinden. Bij Young Law begrijpen wij dat heel goed. Wij informeren u in dit artikel graag over de belangrijkste nummers die u als ondernemer moet hebben en waar u deze dan ook weer kunt terug vinden.

Uw KvK-nummer

Als u een officieel bedrijf opricht dan is een KvK-nummer verplicht. Deze is erop gericht om veilig zaken te doen.

Hoe ontvangt u deze? U ontvangt uw KvK-nummer automatisch per post nadat u uw onderneming heeft ingeschreven in het handelsregister. U krijgt deze een week voor de startdatum van uw onderneming.

Waar kunt u deze terugvinden?

  • In de welkomstbrief die u heeft ontvangen na inschrijving
  • In de app van het online handelsregister
  • In de zoekbalk van de KvK

Btw-ID nummer

Met het Btw-ID nummer kan de belastingdienst controleren of u uw belasting aangifte doet.

Hoe ontvangt u deze? U krijgt binnen 2 weken na inschrijving bij de KvK een brief van de belastingdienst met uw btw-identificatienummer.

Waar kunt u deze terugvinden? In het ondernemingsportaal van de Belastingdienst.

Omzetbelastingnummer

Het omzetbelastingnummer is het nummer dat de Belastingdienst aan u heeft gegeven, zo kunnen ze u snel opzoeken en gemakkelijk de juiste informatie en gegevens tevoorschijn halen.

Hoe ontvangt u deze? Ook deze krijgt u in een brief die u 2 weken na inschrijving ontvangt.

Waar kunt u deze terugvinden? Net als uw btw-nummer kunt u uw omzetbelastingnummer terugvinden in het ondernemings portaal van de Belastingdienst.

Loonheffingsnummer

Met uw loonheffingsnummer kunt u loonaangifte doen voor de werknemers die voor uw bedrijf werken. Bij eenmanszaken is het loonheffingsennummer gelijk aan het BSN – nummer.

Hoe ontvangt u deze? U ontvangt uw loonheffingsnummer na inschrijving van uw bedrijf.

Waar kunt u deze terugvinden? U kunt het nummer ook opvragen door het aanvraagformulier op te sturen naar de belastingdienst.