De weg vinden tussen alle nummers
Leestijd: 2 minuten

Wat leuk dat u een bedrijf heeft opgericht! U kijkt er vast naar uit om al uw ideeën waar te maken. Jammer genoeg moet u ook wat praktische en administratieve zaken regelen, misschien bent u zelfs al in de war, omdat u de weg niet meer kunt vinden tussen alle nummers die u moet aanvragen en terug moet vinden. Bij Young Law begrijpen wij dat heel goed. Wij informeren u in dit artikel graag over de belangrijkste nummers die u als ondernemer moet hebben en waar u deze dan ook weer kunt terug vinden.

Uw KvK-nummer

Als u een officieel bedrijf opricht dan is een KvK-nummer verplicht. Deze is erop gericht om veilig zaken te doen.

Hoe ontvangt u deze? U ontvangt uw KvK-nummer automatisch per post nadat u uw onderneming heeft ingeschreven in het handelsregister. U krijgt deze een week voor de startdatum van uw onderneming.

Waar kunt u deze terugvinden?

  • In de welkomstbrief die u heeft ontvangen na inschrijving
  • In de app van het online handelsregister
  • In de zoekbalk van de KvK

Btw-ID nummer

Met het Btw-ID nummer kan de belastingdienst controleren of u uw belasting aangifte doet.

Hoe ontvangt u deze? U krijgt binnen 2 weken na inschrijving bij de KvK een brief van de belastingdienst met uw btw-identificatienummer.

Waar kunt u deze terugvinden? In het ondernemingsportaal van de Belastingdienst.

Omzetbelastingnummer

Het omzetbelastingnummer is het nummer dat de Belastingdienst aan u heeft gegeven, zo kunnen ze u snel opzoeken en gemakkelijk de juiste informatie en gegevens tevoorschijn halen.

Hoe ontvangt u deze? Ook deze krijgt u in een brief die u 2 weken na inschrijving ontvangt.

Waar kunt u deze terugvinden? Net als uw btw-nummer kunt u uw omzetbelastingnummer terugvinden in het ondernemings portaal van de Belastingdienst.

Loonheffingsnummer

Met uw loonheffingsnummer kunt u loonaangifte doen voor de werknemers die voor uw bedrijf werken. Bij eenmanszaken is het loonheffingsennummer gelijk aan het BSN – nummer.

Hoe ontvangt u deze? U ontvangt uw loonheffingsnummer na inschrijving van uw bedrijf.

Waar kunt u deze terugvinden? U kunt het nummer ook opvragen door het aanvraagformulier op te sturen naar de belastingdienst.