De juiste disclaimer maken

Als ondernemer heeft u naar alle waarschijnlijkheid een website en heeft u ook veel mailverkeer. Wij adviseren voor zowel de website als uw e-mail een disclaimer te gebruiken. Deze zijn bij wet niet verplicht, maar u voorkomt hiermee wel onnodige discussie met bezoekers of mailontvangers. Bij Young Law kunt u disclaimers die de juiste informatie bevatten kant-en-klaar downloaden. Zo hoeft u zelf niet uit te zoeken wat er in een disclaimer hoort te staan. Wel zo handig, toch?

Vrijwaringsclausule voor zekerheid

Een disclaimer is een vrijwaringsclausule en geen overeenkomst. U komt ze bijvoorbeeld ook tegen in publieke ruimtes. Denk maar eens aan de bordjes met de tekst: ‘De directie stelt zich niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van uw eigendommen’. Houd er wel rekening mee dat een disclaimer juridisch niet altijd geldig is, alleen met de juiste juridische inhoud kan het iets voor uw bedrijf betekenen. Zorg dus dat u de juiste disclaimers laat maken.

Een disclaimer waarschuwt, het document an sich sluit vaak geen aansprakelijkheid uit. Dat kan namelijk officieel alleen bij documenten van aanbod en aanvaarding, zoals bij algemene voorwaarden. Op de website kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen dat bezoekers eerst de disclaimer moeten lezen en aanvaarden, zoals dat ook gebeurt met de welbekende cookies. Op het moment van aanvaarding, is het een juridisch document geworden.

Disclaimer laten maken
Disclaimer laten maken

Kies uw disclaimer

U kunt bij Young Law uit zes disclaimers kiezen:

  • voor e-mail;
  • voor persoonsgegevens;
  • voor uitsluiten contractuele relatie;
  • voor contractinhoud;
  • voor aansprakelijkheid van de houder van de website jegens derden en aansprakelijkheid van derden jegens de houder van de website.

Een disclaimer is dus handig om bepaalde eenzijdige mededelingen te doen om de bezoeker te informeren. Dit kan bijvoorbeeld een waarschuwing zijn voor mogelijke fouten die op de website staan.

Young Law adviseert altijd een disclaimer te gebruiken, omdat het de eerste stap naar een conflict tegengaat. Een waarschuwing kan al veel gedoe stoppen voordat het is begonnen. En dat zorgt voor rust en zekerheid. Bovendien bespaart het u eventuele advocaatkosten.

Wilt u meer weten? Bel ons gerust en wij helpen u met de perfecte oplossing.

Bel: 085 065 47 37 of Chat: hier