Nieuws Artikelen

Waarom een persoonlijke holding?

Niet alle (toekomstige) ondernemers weten wat een persoonlijke holding is. Hierdoor kan je allerlei voordelen mislopen. Dit is zonde en niet nodig. Wij leggen in dit artikel uit wat een persoonlijke holding is en welke voordelen een holding kan opleveren. Dit zodat niemand deze voordelen nog hoeft mis te lopen.

Lees meer
Starten met ondernemen, waar moet je op letten?

Een eigen bedrijf staren is een leuk en spannend proces. Er komen veel verschillende handelingen bij kijken. Welke rechtsvorm kies ik? Welke juridische documenten zijn verplicht? Ook het uitsluiten van je aansprakelijkheid is van groot belang, maar hoe doe ik dit op de juiste manier?

Lees meer
Komt je opvoeding toch nog van pas!

Dit artikel is geen script voor Dames in de Dop dus helaas geen tien weken de tijd om jou klaar te stomen tot 'net mens'. Spoiler alert: ook geen mogelijkheid tot het winnen van 20.000 of een auto. Een baan misschien wel! Stel: je moet morgen, of een andere dag, naar de rechtbank, dan is het handig te weten hoe je je dient te gedragen. Natuurlijk uit pure interesse nu (de meeste) rechtszaken openbaar zijn, niet om zelf voor de rechter te verschijnen. (Mocht dat wel zo zijn: www.younglaw.nl)

Lees meer
In Portret: Henry Keizer

Praeses van de grootste partij van Nederland, self made miljonair, door directe kennissen alom geliefd. Een artikel van Follow The Money verder lijkt zijn wereld ogenschijnlijk in te storten op het moment. Hij treedde af als VVD-voorzitter, er is aangifte tegen hem gedaan wegens oplichting en hij wordt publiekelijk aan de schandpaal genageld. Deze week duiken wij in het verhaal van de man achter de VVD. Een verhaal over zijn rise to fame.

Lees meer
Trump out?

Vanaf het begin van zijn aanstelling als president van de Verenigde Staten ligt Donald Trump al onder vuur. Het ontslag van de directeur van de FBI James Comey was misschien de druppel die de emmer deed overlopen.

Lees meer
Formeren kun je leren!

Deze week werd bekend dat de aspirant ‘regenboog’-coalitie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks uit elkaar is geklapt. Wat er mis ging en hoe nu verder lees je hier!

Lees meer
Wachten wordt beloond

Tegen natuurwetten in vindt de turbulentie op het moment niet zozeer in de lucht plaats, maar op de bodem. Vorige week bepaalde het Europese Hof van Justitie namelijk dat luchtvaartmaatschappijen nog altijd aansprakelijk gehouden kunnen worden voor compensatie, ook al zijn de vliegtickets via een reisbureau verkregen.

Lees meer
In portret: Jort Kelder

Zijn extravagante uitstraling trekt altijd veel bekijks en doet vele wenkbrauwen fronsen. Jort Kelder legt sinds jaar en dag uit hoe Nederlanders zich wel of juist niet aan alle etiquette houden. Wie is toch die dandy met die excentrieke bretels?

Lees meer
Uber: de toekomst of ouderwetse uitbuiting?

Gisteren bestempelde de Advocaat-Generaal van het Europees Hof van Justitie het bedrijf Uber als een taxibedrijf. Alhoewel de precieze bedrijfssector waarbinnen Uber opereert op het eerste gezicht niet heel relevant lijkt, heeft deze vraag grote gevolgen voor de toekomst van de Europese arbeidsmarkt.

Lees meer
Geboden of verboden?

Eenieder heeft ze vast en zeker gezien, eenieder heeft ze vast en zeker genegeerd en eenieder heeft daardoor de wet overtreden. Nu niet gelijk nerveus worden; ik zal bekendmaken wie 'ze' is: Verboden Toegang-bordjes! Hoe effectief zijn deze bordjes nou eigenlijk en krijg je er een strafblad van?

Lees meer
'Boeven vangen met boeven'

Zo luidt het motto van het Openbaar Ministerie ten aanzien van de deals die het sluit met kroongetuigen. Volgens woordvoerders van het OM is de enige manier om kopstukken van criminele organisaties achter de tralies te krijgen het paaien van  hun directe partners-in-crime.

Lees meer
In Portret: president Duterte

Hoe kan het dat hij naar schatting al meer dan 7000 moorden op zijn geweten heeft maar alsnog op de steun van een ruime meerderheid van zijn volk kan rekenen?

Lees meer