Akte van overdracht auteursrecht

Op maat gemaakt € 70,-

Wij helpen jou persoonlijk met een juridisch contract op maat. Een contract dat past bij jouw bedrijf en dat geheel is afgestemd op de situatie. Telefonisch nemen wij alles met je door.

Zelf online maken € 29,-

Binnen 5 minuten het benodigde contract in jouw digitale kluis. Vul een gemakkelijke vragenlijst in, onderteken het online en download het contract. Opgesteld door advocaten en voor een Young Law prijs.

Beschrijving

Een akte van overdracht auteursrecht zorgt ervoor dat er niet alleen afspraken worden vastgelegd, maar dat er ook levering plaatsvindt. Levering en koop zijn namelijk niet hetzelfde. Neem bijvoorbeeld een koopovereenkomst. Hierin staat wat er wordt gekocht en tegen welke prijs, maar het zorgt er niet voor dat het gekochte goed ook daadwerkelijk in handen van de nieuwe eigenaar komt. Dat gebeurt door middel van een levering, in het geval van een auteursrecht een ‘gewone’ akte (juridisch: onderhandse ake). Door levering vindt de overdracht daadwerkelijk plaats. Met een akte van overdracht auteursrecht kun je jouw auteursrecht aan een ander overdragen (en dus leveren).

 

Waarom heb ik een akte van overdracht auteursrecht nodig?

Een auteursrecht is een vermogensrecht en geen stoffelijk goed. Het is dus belangrijk om duidelijk aan te geven en te omschrijven wat je precies overdraagt. Dit kun je doen in een akte van overdracht auteursrecht. Met een akte van overdracht auteursrecht van Young Law zorg je voor:

  • Zekerheid over wat je overdraagt
  • Duidelijke en professionele taal
  • Snel het juiste document

Wilt u ook juridische documenten verkopen?


Krijgt u als websitebouwer of andere dienstverlener vragen over juridische documenten? Met Young Law Friendships kunt u nu zelf juridische diensten verkopen. U kunt met uw eigen juridische portal onze ‘zelf doen’ documenten en ‘maatwerk’ diensten aanbieden aan uw klanten! Ga naar Young Law Friendships om u aan te melden.