Akte van overdracht auteursrecht

Op maat gemaakt € 70,-

Wij helpen jou persoonlijk met een juridisch contract op maat. Een contract dat past bij jouw bedrijf en dat geheel is afgestemd op de situatie. Telefonisch nemen wij alles met je door.

Zelf online maken € 29,-

Binnen 5 minuten het benodigde contract in jouw digitale kluis. Vul een gemakkelijke vragenlijst in, onderteken het online en download het contract. Opgesteld door advocaten en voor een Young Law prijs.

Beschrijving

Een akte van overdracht auteursrecht zorgt ervoor dat er niet alleen afspraken worden vastgelegd, maar dat er ook levering plaatsvindt. Levering en koop zijn namelijk niet hetzelfde. Neem bijvoorbeeld een koopovereenkomst. Hierin staat wat er wordt gekocht en tegen welke prijs, maar het zorgt er niet voor dat het gekochte goed ook daadwerkelijk in handen van de nieuwe eigenaar komt. Dat gebeurt door middel van een levering, in het geval van een auteursrecht een ‘gewone’ akte (juridisch: onderhandse ake). Door levering vindt de overdracht daadwerkelijk plaats. Met een akte van overdracht auteursrecht kun je jouw auteursrecht aan een ander overdragen (en dus leveren).

 

Waarom heb ik een akte van overdracht auteursrecht nodig?

Een auteursrecht is een vermogensrecht en geen stoffelijk goed. Het is dus belangrijk om duidelijk aan te geven en te omschrijven wat je precies overdraagt. Dit kun je doen in een akte van overdracht auteursrecht. Met een akte van overdracht auteursrecht van Young Law zorg je voor:

  • Zekerheid over wat je overdraagt
  • Duidelijke en professionele taal
  • Snel het juiste document

Onbeperkt juridische documenten opstellen?


Altijd snel en onbeperkt goede juridische documenten opstellen? Dan zijn de Young Law memberships misschien iets voor jou. Voor een vast laag maandbedrag kan je onder meer onbeperkt juridische documenten opstellen en ontvang je onbeperkt juridisch advies. Kijk snel bij de memberships of het iets voor jouw onderneming is!