Wat is een akte van overdracht auteursrecht?

In samenwerking met:

Hier staan al onze aangeboden documenten. U kunt via de zoekfunctie snel uw gewenste document vinden.
Uw eigen digitale kluis. Alle aankopen, zowel maatwerk als doe het zelf documenten worden hier opgeslagen. Zo heeft u altijd toegang tot uw documenten.
Hier ziet u uw een vragenlijst voor het maken van het juridische document. Op basis van de antwoorden op de vragen wordt uw juridische document samengesteld. Door op de ‘i’ te klikken kunt u extra informatie vinden met betrekking tot de vraag.
Tijdens het invullen van de vragen ziet u hier direct een live preview van het document. Zo kunt u eenvoudig zien of de zinsconstructies kloppen van de door u ingegeven antwoorden.
Heeft u vragen over uw document, begrijpt u zaken niet? Dan kunt u via hier direct contact opnemen met een van onze medewerkers. We helpen u graag op weg!
Uw account informatie en facturen kunt u vinden onder deze knop. Alles netjes bij elkaar.

Beschrijving

Een akte van overdracht auteursrecht zorgt ervoor dat er niet alleen afspraken worden vastgelegd, maar dat er ook levering plaatsvindt. Levering en koop zijn namelijk niet hetzelfde. Neem bijvoorbeeld een koopovereenkomst. Hierin staat wat er wordt gekocht en tegen welke prijs, maar het zorgt er niet voor dat het gekochte goed ook daadwerkelijk in handen van de nieuwe eigenaar komt. Dat gebeurt door middel van een levering, in het geval van een auteursrecht een ‘gewone’ akte (juridisch: onderhandse ake). Door levering vindt de overdracht daadwerkelijk plaats. Met een akte van overdracht auteursrecht kun je jouw auteursrecht aan een ander overdragen (en dus leveren).

Waarom heb ik een akte van overdracht auteursrecht nodig?

Een auteursrecht is een vermogensrecht en geen stoffelijk goed. Het is dus belangrijk om duidelijk aan te geven en te omschrijven wat je precies overdraagt. Dit kun je doen in een akte van overdracht auteursrecht. Met een akte van overdracht auteursrecht van Young Law zorg je voor:

  • Zekerheid over wat je overdraagt
  • Duidelijke en professionele taal
  • Snel het juiste document