Algemene Voorwaarden opstellen

 • U kunt het zelf binnen 5 minuten.
 • Als u hulp nodig heeft zijn wij er voor u.
 • Basisdocumenten opgesteld door gerenommeerde advocaten.
 • Vaste prijzen, geen verrassingen.
Ja, ik wil algemene voorwaarden
geldleningovereenkomst
Hier staan al onze aangeboden documenten. U kunt via de zoekfunctie snel uw gewenste document vinden.
Uw eigen digitale kluis. Alle aankopen, zowel maatwerk als doe het zelf documenten worden hier opgeslagen. Zo heeft u altijd toegang tot uw documenten.
Hier ziet u uw een vragenlijst voor het maken van het juridische document. Op basis van de antwoorden op de vragen wordt uw juridische document samengesteld. Door op de ‘i’ te klikken kunt u extra informatie vinden met betrekking tot de vraag.
Tijdens het invullen van de vragen ziet u hier direct een live preview van het document. Zo kunt u eenvoudig zien of de zinsconstructies kloppen van de door u ingegeven antwoorden.
Heeft u vragen over uw document, begrijpt u zaken niet? Dan kunt u via hier direct contact opnemen met een van onze medewerkers. We helpen u graag op weg!
Uw account informatie en facturen kunt u vinden onder deze knop. Alles netjes bij elkaar.

Zelf doen

€59

Binnen 15 minuten uw juridische documenten. Beperk uw aansprakelijkheid en risico. Met onze documenten kunt u juridisch waterdicht ondernemen.

 1. Selecteer uw document(en) en plaats de bestelling
 2. Via ons vraag- en antwoordsysteem maakt u het document op maat
 3. Download uw document(en)
Meer info

Maatwerk

€139

Bij maatwerk kiest u voor persoonlijk contact en specialistische hulp. Beperk uw risico en aansprakelijkheid met behulp van onze kundige juristen.

 1. Selecteer uw documenten en plaats de bestelling
 2. Plan een telefoongesprek met een van onze juristen
 3. Ontvang uw documenten binnen vijf werkdagen
Meer info

Beschrijving

In de algemene voorwaarden legt u als ondernemer de regels vast die gelden bij de verkoop van uw producten en/of diensten. Denk hierbij aan regels betreffende de betaling, garantie en levering.

In de volksmond worden algemene voorwaarden ook wel ‘de kleine lettertjes’ genoemd. Andere termen waaronder algemene voorwaarden bekend staan zijn:

 • leveringsvoorwaarden;
 • gebruikersvoorwaarden;
 • verkoopvoorwaarden; en
 • servicevoorwaarden.

Let op de wettelijke bepalingen die van toepassing zijn op de algemene voorwaarden. Zo mogen de bepalingen die zijn opgenomen in de algemene voorwaarden niet onredelijk bezwarend zijn. Aan de hand van de zogenaamde zwarte en grijze lijsten wordt bepaald of de algemene voorwaarden onredelijk bezwarend zijn. U mag volgens deze lijsten bijvoorbeeld uw aansprakelijkheid niet geheel uitsluiten, maar deze slechts beperken. Sluit u de aansprakelijkheid geheel uit in uw algemene voorwaarden, dan zal deze bepaling door de rechter ongeldig worden verklaard. U wordt dan volledig aansprakelijk gesteld.

Waarom algemene voorwaarden opstellen?

Het hebben van algemene voorwaarden is niet verplicht bij wet. Het is echter wel aan te raden om deze als ondernemer te laten opstellen. Algemene voorwaarden vormen het risicomanagement van uw onderneming. Indien u als ondernemer geen algemene voorwaarden heeft, bent u aansprakelijk voor alle geleden schade. Daarnaast worden in de algemene voorwaarden bepalingen over de betaling opgenomen. Zo voorkomt u wanbetalers en juridische rompslomp.

Zelf doen of Maatwerk?

Bij algemene voorwaarden is het van belang dat de voorwaarden aansluiten bij uw onderneming. Indien u zelf een voorbeeld ergens van het web haalt, loopt u het risico dat deze algemene voorwaarden niet aansluiten bij de activiteiten van uw onderneming. Knip- en plakwerk is één van de hoofdoorzaken van juridische conflicten? Met zowel Zelf Doen als Maatwerk van Young Law zorgt u ervoor dat uw onderneming algemene voorwaarden heeft, die aansluiten bij uw onderneming.

De modellen van Zelf Doen van Young Law zijn opgesteld door advocaten. Deze modellen hebben verschillende variabelen, waardoor het invullen van de vragenlijst leidt naar uw specifieke product. Zelf Doen van Young Law is de geschikte oplossing voor het regelen van uw juridische zaken.

Wilt u er zeker van zijn dat u de juiste, algemene voorwaarden heeft voor uw onderneming? Kies dan voor Maatwerk van Young Law. Bij Maatwerk van Young Law stelt een van onze juristen uw algemene voorwaarden op en bent u verzekerd van maatwerk aangepast aan uw bedrijfssituatie. Andere voordelen van maatwerk en de werkwijze vindt u hier.

Vraagt u zich af welke dienst u het beste kunt gebruiken? Wij adviseren u graag in uw keuze via de chatfunctie rechtsonder in het scherm of telefonisch via 085 065 47 37.

Mijn algemene voorwaarden laten vertalen?

Indien u internationale klanten heeft, of van plan bent om deze aan te trekken, is het aan te raden om uw algemene voorwaarden te laten vertalen. Via Young Law kunt u dit al bij uw bestelling aangeven. Voor een vaste prijs van €395,- kunt u uw voorwaarden laten vertalen in het Engels, Duits, Frans of Spaans als u kiest voor Maatwerk van Young Law. U ontvangt de algemene voorwaarden dan zowel in het Nederlands als de door u opgegeven taal. De vertaling die u bestelt bij Young Law, wordt uitgevoerd door juridische native speaker vertalers. Hierdoor zal de vertaling, net als uw bestelde algemene voorwaarden, zowel taalkundig als juridisch kloppen. Wij werken hiervoor samen met juridisch vertaalbureau LinQuake.

*Prijsinschatting afhankelijk van het aantal woorden. 

Het Startup Pakket van Young Law

Naast algemene voorwaarden heeft u als ondernemer vaak nog andere juridische documenten nodig. Wist u bijvoorbeeld dat een privacyverklaring voor bijna alle ondernemers wettelijk verplicht is? Met het Startup Pakket van Young Law heeft u zowel algemene voorwaarden, privacyverklaring, disclaimer en een samenwerkingsovereenkomst (ingeval van ‘Maatwerk’ van Young Law kunt u de samenwerkingsovereenkomst omruilen voor een overeenkomst naar keuze) tegen een aantrekkelijke korting. Met deze documenten kunt u juridisch veilig ondernemen.

Door uw algemene voorwaarden te laten opstellen door Young Law zorgt u voor:

 • Zekerheid voor uw onderneming.
 • Legt u belangrijke afspraken schriftelijk vast.
 • Zijn uw algemene voorwaarden opgesteld in duidelijke en begrijpbare taal.
 • Besparing op hoge advocaatkosten.