Algemene voorwaarden

Vragen? Bel ons op 085 065 47 37, óók in het weekend

Op maat gemaakt € 199,-

Wij helpen jou persoonlijk met een juridisch contract op maat. Een contract dat past bij jouw bedrijf en dat geheel is afgestemd op de situatie. Telefonisch nemen wij alles met je door.

Zelf online maken € 59,-

Binnen 5 minuten het benodigde contract in jouw digitale kluis. Vul een gemakkelijke vragenlijst in, onderteken het online en download het contract. Opgesteld door advocaten en voor een Young Law prijs.

Beschrijving

In de algemene voorwaarden legt u als onderneming de regels vast die gelden bij verkoop van producten en/of diensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan regels betreffende de betaling, garantie en levering.

In de volksmond worden algemene voorwaarden ook wel ‘de kleine lettertjes’ genoemd. Andere termen waaronder algemene voorwaarden bekend staan zijn:

  • leveringsvoorwaarden;
  • gebruikersvoorwaarden;
  • verkoopvoorwaarden; en
  • servicevoorwaarden.

Let wel op de wettelijke bepalingen die van toepassing zijn op algemene voorwaarden. Zo mogen de bepalingen die zijn opgenomen in de algemene voorwaarden niet onredelijk bezwarend zijn. Hiervoor heeft men de zogenaamde zwarte en grijze lijsten. U mag volgens deze lijsten de aansprakelijkheid niet geheel uitsluiten, maar deze slechts beperken. Sluit u de aansprakelijkheid geheel uit in uw algemene voorwaarden, dan zal deze bepaling door de rechter ongeldig worden verklaard. U bent dan voor de gehele schade aansprakelijk.

Waarom algemene voorwaarden opstellen?

Ondanks dat het hebben van algemene voorwaarden niet bij wet verplicht is, is het aan te raden om deze als ondernemer te laten opstellen. Algemene voorwaarden vormen het risicomanagement van uw onderneming. Indien u als ondernemer geen algemene voorwaarden heeft, bent u aansprakelijk voor de schade alle geleden schade. Daarnaast worden in de algemene voorwaarden bepalingen over de betaling opgenomen. Zo voorkomt u wanbetalers en juridische rompslomp.

Kiezen voor ‘Zelf doen’ of ‘Maatwerk’ voor mijn algemene voorwaarden?

Bij algemene voorwaarden is het belangrijk dat de voorwaarden aansluiten bij uw onderneming. Indien u zelf een voorbeeld ergens van het web haalt, loop u het risico dat deze algemene voorwaarden niet aansluiten bij de activiteiten van uw onderneming. Wist u bijvoorbeeld dat knip en plakwerk de nummer 1 reden is van juridische conflicten? Met zowel Zelf Doen als Maatwerk van Young Law zorgen wij ervoor dat uw onderneming algemene voorwaarden heeft, die geheel aansluiten bij uw onderneming.

Voor Zelf Doen van Young Law hebben wij modellen door advocaten laten opstellen, op de gebieden waar veel ondernemingen actief zijn. Deze modellen hebben verschillende variabelen, waardoor bij het invullen van de vragenlijst het model geheel vormt naar uw onderneming. Zelf Doen van Young Law is dan ook voor de meeste ondernemingen de perfecte oplossing.

Is uw onderneming echter net wat anders dan de meeste ondernemingen, en past hij niet echt binnen een van de modellen, dan raden wij aan om te kiezen voor Maatwerk van Young Law. Deze extra investering betaalt zich uit in de praktijk. Dit doordat u dan algemene voorwaarden heeft die op uw onderneming zijn afgesteld.

Vraagt u zich af welke dienst u het beste kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op middels de chat rechtsonder in het scherm of bel ons op 085 065 47 37.

Mijn algemene voorwaarden laten vertalen?

Indien u internationale klanten heeft, of van plan bent om deze aan te trekken, is het aan te raden om uw algemene voorwaarden te laten vertalen. Via Young Law kunt u dit al bij uw bestelling aangeven. Voor een vaste en lage actieprijs van €395,- kunt u uw voorwaarden laten vertalen in het Engels, Duits, Frans of Spaans indien u kiest voor Maatwerk van Young Law. U ontvangt de algemene voorwaarden zowel in het Nederlands als de door u opgegeven taal. De vertaling die u bestelt bij Young Law, wordt uitgevoerd door juridische native speaker vertalers. Hierdoor zal de vertaling, net als uw bestelde algemene voorwaarden, zowel taalkundig als juridisch kloppen. Wij werken hiervoor samen met juridisch vertaalbureau LinQuake.

Het Startup Pakket van Young Law

Naast algemene voorwaarden heeft u als ondernemer vaak nog andere juridische documenten nodig. Wist u bijvoorbeeld dat een privacyverklaring voor bijna alle ondernemers wettelijk verplicht is om te hebben? Met het Startup Pakket van Young Law heeft u zowel algemene voorwaarden, privacyverklaring, disclaimer en een samenwerkingsovereenkomst (ingeval van ‘Maatwerk’ van Young Law kunt u de samenwerkingsovereenkomst omruilen voor een overeenkomst naar keuze) tegen een aantrekkelijke korting. Met deze documenten kan uw onderneming online juridisch veilig ondernemen.

Door uw algemene voorwaarden te laten opstellen door Young Law zorgt u voor:

  • Zekerheid voor uw onderneming;
  • legt u belangrijke afspraken schriftelijk vast;
  • zijn de voorwaarden geschreven in duidelijke en begrijpbare taal; en
  • bespaart u veel geld t.o.v. de traditionele juridische dienstverleners.

Nooit meer hoge juridische kosten?


Onbeperkt goede juridische documenten opstellen en onbeperkt juridisch advies ontvangen? Dan zijn onze memberships van Young Law iets voor u. Vanaf €35,- p/m heeft u nooit meer juridische zorgen, zodat u zich volledig kunt focussen op het ondernemen.

199,00

Extra: Vertalen

Ontvang uw algemene voorwaarden zowel in het Nederlands als in één van onderstaande talen.

Extra: binnen 24 uur uw document

Ontvang uw document geheel op maat binnen 24 uur na uw bestelling.