Algemene voorwaarden

Op maat gemaakt € 195,-

Wij helpen jou persoonlijk met een juridisch contract op maat. Een contract dat past bij jouw bedrijf en dat geheel is afgestemd op de situatie. Telefonisch nemen wij alles met je door.

Zelf online maken € 59,-

Binnen 5 minuten het benodigde contract in jouw digitale kluis. Vul een gemakkelijke vragenlijst in, onderteken het online en download het contract. Opgesteld door advocaten en voor een Young Law prijs.

Beschrijving

In de algemene voorwaarden leg je als onderneming de regels vast die gelden bij verkoop van producten en/of diensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan regels betreffende de betaling, garantie en levering.

In de volksmond worden algemene voorwaarden ook wel ‘de kleine lettertjes’ genoemd.

Let wel op de wettelijke bepalingen die van toepassing zijn op algemene voorwaarden. Zo mogen de bepalingen die zijn opgenomen in de algemene voorwaarden niet onredelijk bezwarend zijn. Hiervoor heeft men de zogenaamde zwarte en grijze lijsten. Zo mag je de aansprakelijkheid niet geheel uitsluiten, maar deze slechts beperken.

Waarom algemene voorwaarden opstellen?

Ondanks dat het hebben van algemene voorwaarden niet bij wet verplicht is, is het zeer aan te raden om deze als ondernemer te hebben. Algemene voorwaarden moet men zien als een soort verzekering. Indien je als ondernemer geen algemene voorwaarden hebt, dan ben je in zijn geheel aansprakelijk voor de schade die de opdrachtgever lijdt als gevolg dat jij de overeenkomst niet of niet goed bent nagekomen. Door te kiezen voor Young Law zorg je voor:

  • Zekerheid voor jouw onderneming
  • Vastlegging van belangrijke afspraken
  • Snel de juiste documenten
  • Duidelijke en professionele taal
  • Besparing op een advocaat

Kiezen voor ‘Zelf doen’ of ‘Maatwerk’ voor mijn algemene voorwaarden?

Bij algemene voorwaarden is het heel erg belangrijk dat de voorwaarden geheel passen bij jouw onderneming. Indien je zelf een voorbeeld ergens van het web haalt, loop je het risico dat deze algemene voorwaarden niet aansluiten bij de activiteiten van jouw onderneming. Wist je trouwens dat knip en plakwerk de nummer 1 reden is van juridische conflicten? Met zowel ‘Zelf doen’ als ‘Maatwerk’ van Young Law zorgen wij ervoor dat jouw onderneming algemene voorwaarden heeft, die geheel aansluiten bij jouw onderneming.

Voor ‘Zelf doen’ van Young Law hebben wij modellen door advocaten laten opstellen, op de gebieden waar veel ondernemingen actief zijn. Deze modellen hebben verschillende variabelen, waardoor bij het invullen van de vragenlijst het model geheel vormt naar jouw onderneming. ‘Zelf doen’ van Young Law is dan ook voor de meeste ondernemingen de perfecte oplossing.

Is jouw onderneming echter net wat anders dan de meeste ondernemingen en past hij niet echt binnen een van de modellen, dan raden wij aan om te kiezen voor ‘Maatwerk’ van Young Law. Wij snappen dat dit net wat duurder is dan ‘Zelf doen’ van Young Law. Deze extra investering betaalt zich echter terug in de praktijk. Dit doordat je dan algemene voorwaarden hebt die geheel passen bij jouw onderneming. Kies je hier niet voor dan heb je een set voorwaarden die net niet aansluiten bij jouw onderneming en loop je onnodig risico.

Vraag je af welke dienst je het beste kunt gebruiken? Neem dan vooral contact met ons op.

Het Startup Pakket van Young Law

Naast algemene voorwaarden heb je als ondernemer vaak nog andere juridische documenten nodig. Wist je bijvoorbeeld dat een privacyverklaring voor bijna alle ondernemers wettelijk verplicht is om te hebben? Met het Startup Pakket van Young Law heb je zowel algemene voorwaarden, privacyverklaring, disclaimer en een samenwerkingsovereenkomst (ingeval van ‘Maatwerk’ van Young Law kan je de samenwerkingsovereenkomst omruilen voor een overeenkomst naar keuze) tegen een aantrekkelijke korting. Met deze documenten kan jouw onderneming online juridisch veilig ondernemen.

Mijn algemene voorwaarden laten vertalen?

Indien je internationale klanten hebt, of van plan bent om deze aan te trekken, is het aan te raden om je algemene voorwaarden te laten vertalen. Via Young Law kan je dit al bij je bestelling aangeven. Voor een vaste en lage actieprijs van €395,- kan je jouw voorwaarden laten vertalen in het Engels, Duits, Frans of Spaans. De vertaling die je bestelt bij Young Law, wordt uitgevoerd door juridische native speaker vertalers. Hierdoor zal de vertaling, net als je bestelde algemene voorwaarden, zowel taalkundig als juridisch kloppen. Wij werken hiervoor samen met juridisch vertaalbureau Converling Translations.

Onbeperkt juridische contracten opstellen?


Eenvoudig en snel in 5 minuten contracten opstellen? Onbeperkt en digitaal verzenden én ondertekenen? Kijk even bij onze abonnementen.

195.00

Extra 1: Laat je algemene voorwaarden direct juridisch vertalen

Heb je internationale klanten? Laat dan je AV vertalen! Wij hebben een samenwerking met juridisch vertaalbureau Converling. Als je de vertaling nu bestelt, geldt de actie prijs van 395 euro.

(*uitgaand van ons gemiddeld aantal woorden voor algemene voorwaarden. Indien er een grote afwijking is, zijn wij gerechtigd om eenzijdig deze optie te annuleren. Je krijgt dan het bedrag teruggestort)