Huurovereenkomst winkelruimte

Op maat gemaakt € 150,-

Wij helpen jou persoonlijk met een juridisch contract op maat. Een contract dat past bij jouw bedrijf en dat geheel is afgestemd op de situatie. Telefonisch nemen wij alles met je door.

Zelf online maken € 59,-

Binnen 5 minuten het benodigde contract in jouw digitale kluis. Vul een gemakkelijke vragenlijst in, onderteken het online en download het contract. Opgesteld door advocaten en voor een Young Law prijs.

Beschrijving

Een winkelruimte wordt gezien als een middenstandsbedrijfsruimte. Dit houdt in dat de ruimte voor publiek toegankelijk is. Ook in een huurovereenkomst winkelruimte worden de rechten en plichten die de huurder en verhuurder over en weer hebben vastgelegd. Er gelden echter twee specifieke regelingen die deze huurovereenkomst onderscheiden. Allereerst geldt de termijnbescherming. Dit houdt in dat de huurovereenkomst voor ten minste 5 jaar geldt, en daarna automatisch met 10 jaar wordt verlengd. Ten tweede geldt een huurprijsbescherming. Dit houdt in dat partijen het bij het sluiten van de huurovereenkomst, eens moeten zijn over hoogte van de huurprijs. Aanpassing van de huurprijs is pas mogelijk bij afloop van de overeengekomen duur. Is de huurovereenkomst voor onbepaalde tijd aangegaan, dan kan de huurprijs na iedere 5 jaar worden veranderd.

 

Waarom heb ik een huurovereenkomst winkelruimte nodig?

Het is van belang dat een verhuurder en een huurder onderling weten waar zij aan toe zijn, om later geschillen te voorkomen. In een huurovereenkomst winkelruimte kun je bijvoorbeeld regelen wat de hoogte van de huur zal zijn, hoe lang de overeenkomst zal duren en wie aansprakelijk zal zijn. Van belang bij deze huurovereenkomst is dat het moet gaan om een ruimte die voor het publiek toegankelijk zal zijn en dat er een termijn- en huurprijsbescherming geldt. Met een huurovereenkomst winkelruimte van Young Law zorg je voor:

  • Een passende overeenkomst die belangrijke zaken tussen huurder en verhuurder regelt
  • Duidelijke en professionele taal
  • De juiste opbouw
  • Besparing op een advocaat

 

Wilt u ook juridische documenten verkopen?


Krijgt u als websitebouwer of andere dienstverlener vragen over juridische documenten? Met Young Law Friendships kunt u nu zelf juridische diensten verkopen. U kunt met uw eigen juridische portal onze ‘zelf doen’ documenten en ‘maatwerk’ diensten aanbieden aan uw klanten! Ga naar Young Law Friendships om u aan te melden.

150,00

Extra: binnen 24 uur uw document

Ontvang uw document geheel op maat binnen 24 uur na uw bestelling.