Overeenkomst uittreden vennoten vof

Op maat gemaakt € 149,-

Wij helpen jou persoonlijk met een juridisch contract op maat. Een contract dat past bij jouw bedrijf en dat geheel is afgestemd op de situatie. Telefonisch nemen wij alles met je door.

Zelf online maken € 29,-

Binnen 5 minuten het benodigde contract in jouw digitale kluis. Vul een gemakkelijke vragenlijst in, onderteken het online en download het contract. Opgesteld door advocaten en voor een Young Law prijs.

Beschrijving

Soms gebeurt het dat een van de vennoten besluit uit de vof te treden. Het is dan belangrijk om de gevolgen daarvan goed vast te leggen. Ook dient te worden nagegaan of de overige vennoten de vof door willen zetten. Van belang is dat, indien een vof uit twee vennoten bestaat en een van de vennoten treedt uit, de vof van rechtswege ontbonden wordt. U kunt niet als enige vennoot in een vof zitten. Wel kan de onderneming van de vof worden doorgezet in bijvoorbeeld een eenmanszaak.

 

Waarom heb ik een overeenkomst uittreden vennoten vof nodig?

U heeft een overeenkomst uittreden vennoten vof nodig, indien een van de vennoten uittreedt. U legt met deze overeenkomst vast wat de gevolgen voor de uittredende vennoot en (eventueel doorgaande) overige vennoten zal zijn. De overeenkomst kan bijvoorbeeld bepalingen bevatten omtrent verdeling van vermogen, concurrentie en aansprakelijkheid voor schulden. Met een overeenkomst uittreden vennoten vof van Young Law zorgt u voor:

  • Duidelijke en schriftelijke afspraken tussen u en de uittredende vennoot
  • Zekerheid voor uw onderneming
  • Heldere en professionele taal
  • De juiste opbouw

Wilt u ook juridische documenten verkopen?


Krijgt u als websitebouwer of andere dienstverlener vragen over juridische documenten? Met Young Law Friendships kunt u nu zelf juridische diensten verkopen. U kunt met uw eigen juridische portal onze ‘zelf doen’ documenten en ‘maatwerk’ diensten aanbieden aan uw klanten! Ga naar Young Law Friendships om u aan te melden.