Overeenkomst Vennootschap onder Firma

Op maat gemaakt € 150,-

Wij helpen jou persoonlijk met een juridisch contract op maat. Een contract dat past bij jouw bedrijf en dat geheel is afgestemd op de situatie. Telefonisch nemen wij alles met je door.

Zelf online maken € 59,-

Binnen 5 minuten het benodigde contract in jouw digitale kluis. Vul een gemakkelijke vragenlijst in, onderteken het online en download het contract. Opgesteld door advocaten en voor een Young Law prijs.

Beschrijving

Een vennootschap onder firma (VOF), is tegenstelling tot bijvoorbeeld een BV, een personenvennootschap. Het bezit daarom zelf geen rechtspersoonlijkheid. Het is een structureel samenwerkingsverband tussen twee of meer partners, die vennoten worden genoemd. Zij treden onder een gezamenlijke naam naar buiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een timmerbedrijf of een ICT-bedrijf. Bij het starten van een VOF is het van groot belang dat de afspraken waaronder je met de vennoten samenwerkt, goed worden vastgelegd. Dit zijn bijvoorbeeld afspraken over uittreding, voortzetting, verdeling van winsten, inbreng, etc.

Bij een VOF zijn alle vennoten hoofdelijk aansprakelijk, dit betekent dat je mede-vennoten jou kunnen binden aan schulden. De schuldeisers kunnen vervolgens de schuld verhalen op jouw privévermogen. Voor veel mensen een beangstigende gedachte. Daarom is het van groot belang om de afspraken goed vast te leggen. Om tijd te besparen, en om risico te vermijden, is het goed om eerst een contract op te stellen en vervolgens naar de Kamer van Koophandel te gaan om de VOF daadwerkelijk op te richten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is voor het oprichten van een VOF niet nodig om langs de notaris te gaan.

 

Waarom heb ik een overeenkomst vennootschap onder firma nodig?

Een overeenkomst vennootschap onder firma is van belang indien je een bedrijf wilt starten. Met dit contract ga je langs bij de Kamer van Koophandel en je vennootschap is een feit. Het VOF contract vormt het bewijsstuk van de samenwerking. Dit contract is de basis van jouw onderneming en het is dan ook verstandig om dit goed te regelen en op papier vast te leggen. Met een vennootschapscontract van Young Law zorg je voor:

  • Duidelijke afspraken over winst en verlies
  • Leg afspraken vast over hoeveel een ieder der vennoten mag uitgeven
  • Voorkom discussies
  • Een goede start van jouw onderneming
  • Besparing op een advocaat

 

Onbeperkt juridische documenten opstellen?


Altijd snel en onbeperkt goede juridische documenten opstellen? Dan zijn de Young Law memberships misschien iets voor jou. Voor een vast laag maandbedrag kan je onder meer onbeperkt juridische documenten opstellen en ontvang je onbeperkt juridisch advies. Kijk snel bij de memberships of het iets voor jouw onderneming is!

150.00

Extra: binnen 24 uur uw document

Ontvang uw document geheel op maat binnen 24 uur na uw bestelling.