Rekening-courant overeenkomst (Holding – Werkmaatschappij)

Op maat gemaakt € 70,-

Wij helpen jou persoonlijk met een juridisch contract op maat. Een contract dat past bij jouw bedrijf en dat geheel is afgestemd op de situatie. Telefonisch nemen wij alles met je door.

Zelf online maken € 29,-

Binnen 5 minuten het benodigde contract in jouw digitale kluis. Vul een gemakkelijke vragenlijst in, onderteken het online en download het contract. Opgesteld door advocaten en voor een Young Law prijs.

Beschrijving

Een rekening-courant overeenkomst wordt in de meeste gevallen gebruikt tussen een persoonlijke holding en werkmaatschappij. De persoonlijke holding zal dan kleine bedragen voor zijn werkmaatschappij voorschieten, en andersom. De werkmaatschappij zal dan bijvoorbeeld een rekening betalen, die de persoonlijke holding korte tijd later weer terugbetaald aan de werkmaatschappij. Deze vorderingen over en weer zullen worden verrekend met een rekening-courant. Met een rekening-courant overeenkomst leg je dit vast. Omdat er dus een verrekening over en weer gaat, is er geen sprake van een lening met rente.

 

Waarom heb ik een rekening-courant overeenkomst nodig?

Er wordt geen rente berekend over een bedrag tot €17.500 op de rekening. Het gehele jaar mag het saldo niet boven dit bedrag uitkomen. Als het wel boven de €17.500 uitkomt, moet er een zakelijke rente worden berekend. In een rekening courant overeenkomst wordt dit zakelijke rentepercentage bepaald. Het is van belang dat deze rente zakelijk is, omdat de belastingdienst de lening anders als een schenking zal zien waarover schenkingsbelasting moet worden betaald. Bovendien moeten afspraken schriftelijk worden vastgelegd, moet de BV voldoende zekerheden hebben en aan zijn eigen verplichtingen kunnen blijven voldoen. Met een rekening-courant overeenkomst van Young Law zorg je voor:

  • Zekerheid over je afspraken
  • Een juist zakelijk rentepercentage
  • De juiste opbouw
  • Duidelijke en professionele taal

Wilt u ook juridische documenten verkopen?


Krijgt u als websitebouwer of andere dienstverlener vragen over juridische documenten? Met Young Law Friendships kunt u nu zelf juridische diensten verkopen. U kunt met uw eigen juridische portal onze ‘zelf doen’ documenten en ‘maatwerk’ diensten aanbieden aan uw klanten! Ga naar Young Law Friendships om u aan te melden.

70,00

Extra: binnen 24 uur uw document

Ontvang uw document geheel op maat binnen 24 uur na uw bestelling.