Rekening courant-overeenkomst

Op maat gemaakt € 70,-

Wij helpen jou persoonlijk met een juridisch contract op maat. Een contract dat past bij jouw bedrijf en dat geheel is afgestemd op de situatie. Telefonisch nemen wij alles met je door.

Zelf online maken € 29,-

Binnen 5 minuten het benodigde contract in jouw digitale kluis. Vul een gemakkelijke vragenlijst in, onderteken het online en download het contract. Opgesteld door advocaten en voor een Young Law prijs.

Beschrijving

Met een rekening-courant overeenkomst kunnen jij als directeur-grootaandeelhouder en jouw BV afspreken dat kleine vorderingen over en weer zullen worden verrekend met een rekening-courant. Je laat bijvoorbeeld de BV jouw rekening betalen, om het na korte tijd weer aan de BV terug te betalen. Omdat er dus verrekening over en weer gaat, is er geen sprake van een lening met rente.

Waarom heb ik een rekening-courant overeenkomst nodig?

Er wordt geen rente berekend over een bedrag tot €17.500 op de rekening. Het gehele jaar mag het saldo niet boven dit bedrag uitkomen. Als het wel boven de €17.500 uitkomt, moet er een zakelijke rente worden berekend. In een rekening-courant overeenkomst wordt dit zakelijke rentepercentage bepaald. Het is van belang dat deze rente zakelijk is, omdat de belastingdienst de lening anders als een schenking zal zien waarover schenkingsbelasting moet worden betaald. Bovendien moeten afspraken schriftelijk worden vastgelegd, moet de BV voldoende zekerheden hebben en aan zijn eigen verplichtingen kunnen blijven voldoen. Met een rekening-courant overeenkomst van Young Law zorg je voor:

  • Zekerheid over je afspraken
  • Een juist zakelijk rentepercentage
  • De juiste opbouw
  • Duidelijke en professionele taal

Onbeperkt juridische documenten opstellen?


Altijd snel en onbeperkt goede juridische documenten opstellen? Dan zijn de Young Law memberships misschien iets voor jou. Voor een vast laag maandbedrag kan je onder meer onbeperkt juridische documenten opstellen en ontvang je onbeperkt juridisch advies. Kijk snel bij de memberships of het iets voor jouw onderneming is!

70.00

Extra: binnen 24 uur uw document

Ontvang uw document geheel op maat binnen 24 uur na uw bestelling.