Sub-verwerkersovereenkomst opstellen

 • U kunt het zelf binnen 5 minuten.
 • Als u hulp nodig heeft zijn wij er voor u.
 • Basisdocumenten opgesteld door gerenommeerde advocaten.
 • Vaste prijzen, geen verrassingen.
Ja, ik wil een Sub-verwerkersovereenkomst
Sub-verwerkersovereenkomst

Maatwerk

€175

Bij maatwerk kiest u voor persoonlijk contact en specialistische hulp. Beperk uw risico en aansprakelijkheid met behulp van onze kundige juristen.

 1. Selecteer uw documenten en plaats de bestelling
 2. Plan een telefoongesprek met een van onze juristen
 3. Ontvang uw documenten binnen vijf werkdagen
Meer info

Wat is een sub-verwerker?

Verwerkers kunnen bij de opgedragen verwerkingshandelingen/werkzaamheden ook andere partijen inschakelen die (een deel van) de werkzaamheden uitvoeren. Zij verwerken dan namens de verwerker persoonsgegevens voor de verwerkingsverantwoordelijke. Deze derde partijen worden aangemerkt als sub-verwerker. De verwerker dient met de sub-verwerker een sub-verwerkersovereenkomst te sluiten.

Concreet voorbeeld van een sub-verwerker

Een onderneming (verwerkingsverantwoordelijke) maakt gebruik van een hostingpartij (verwerker) om haar website te hosten. De hostingpartij maakt op haar beurt gebruik van een cloudleverancier die bijvoorbeeld beheerstaken verricht of de servers aanbiedt. De cloudleverancier is de sub-verwerker.

Toestemming

De verwerker mag alleen sub-verwerkers inschakelen wanneer de verwerkingsverantwoordelijke hiervoor toestemming heeft gegeven. Deze toestemming moet in de verwerkersovereenkomst worden opgenomen.

Wat wordt geregeld in een sub-verwerkersovereenkomst?

In een sub-verwerkersovereenkomst nemen de verwerker en sub-verwerker de rechten en verplichtingen op voor het uitvoeren van de verwerkingen/werkzaamheden voor verwerkingsverantwoordelijke.

Er worden bindende afspraken gemaakt waarbij de sub-verwerker zich committeert minimaal dezelfde of striktere beveiligingsmaatregelen te nemen ten aanzien van de bescherming van de persoonsgegevens als is overeengekomen tussen verwerkingsverantwoordelijke en verwerker. Met andere woorden: de sub-verwerkersovereenkomst moet altijd aansluiten op de verwerkersovereenkomst tussen verwerker en verwerkingsverantwoordelijke.

Waarom heb ik een sub-verwerkersovereenkomst nodig?

De verwerker is onder de AVG verplicht om een sub-verwerkersovereenkomst te sluiten met haar sub-verwerkers. Verder weten partijen hierdoor ook beter wat zij van elkaar kunnen en mogen verwachten wat betreft de bescherming van persoonsgegevens van de klant(en) van verwerkingsverantwoordelijke.

Met een sub-verwerkersovereenkomst van Young Law zorgt u voor:

 • Duidelijke afspraken
 • De juiste opbouw
 • Snel de juiste documenten
 • Duidelijke en professionele taal
 • Besparing op een advocaat

Deskundig en snel!

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik de samenwerking met Young Law als zeer deskundig, vriendelijk, snel en flexibel [...]
- Bocholtz

Vlotte en duidelijke communicatie.

Een prima samenwerking met Anouk. Mocht ik weer iets nodig zijn, zal ik jullie weer benaderen.
- Veenwouden

Deskundige en laagdrempelige hulp bij opstellen AV

Wij waren op zoek naar een partij voor het opstellen van Algemene voorwaarden voor ons bedrijf. Zowel AV naar de [...]
- Vught

Erg prettig

Ik heb de hulp die ik gekregen heb als zeer prettig ervaren. Ik zou zeker nog een keer gebruik maken [...]
- Almere

Zeer tevreden

Voor dit bedrag een algemene voorwaarde op maat realiseren is echt aan te raden! Wij werden de volgende werkdag al gemaild [...]
- Doetinchem

Gemakkelijk en goed afgestemd

Prettig in omgang, duidelijke communicatie en tot in de puntjes uitgewerkt. Juristen die met je meedenken en je goed begeleiden. [...]
- Zwolle
111 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.8/10