Verwerkersovereenkomst

Op maat gemaakt € 149,-

Wij helpen jou persoonlijk met een juridisch contract op maat. Een contract dat past bij jouw bedrijf en dat geheel is afgestemd op de situatie. Telefonisch nemen wij alles met je door.

Zelf online maken € 59,-

Binnen 5 minuten het benodigde contract in jouw digitale kluis. Vul een gemakkelijke vragenlijst in, onderteken het online en download het contract. Opgesteld door advocaten en voor een Young Law prijs.

Beschrijving

Veel mensen hebben nog nooit van een verwerkersovereenkomst (voorheen onder de oude wetgeving bekend als de bewerkersovereenkomst) gehoord. Toch is het bij wet, Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, in het Engels de GDPR), verplicht voor veel ondernemingen. In een verwerkersovereenkomst worden de afspraken (verantwoordelijkheden) vastgelegd die gelden bij verwerking van persoonsgegevens door een ander bedrijf dan die de persoonsgegevens heeft verzameld.

Verwerker en verantwoordelijke

Bij deze overeenkomst zijn er twee partijen: de verantwoordelijke en de verwerker. De verantwoordelijke is het bedrijf dat de persoonsgegevens heeft verzameld, het doel van de verwerking heeft vastgesteld en de middelen voor de verwerking heeft vastgesteld. De verwerker is diegene die aan wie verantwoordelijke de verwerking van de persoonsgegevens heeft uitbesteed. Het sluiten van een verwerkersovereenkomst is een verplichting voor zowel de de verwerkersverantwoordelijke als de verwerker.

Wanneer spreekt men over verwerking van persoonsgegevens? Veel bedrijven besteden veel van hun bedrijfsvoering uit aan derden. Denk hierbij aan de salarisadministratie, klantenservice en IT gerelateerde diensten. De bedrijven die deze diensten verschaffen, zijn de verwerker en verwerken ten behoeven van verantwoordelijke de persoonsgegevens. Wat precies onder verwerken valt, dient men zeer ruim te nemen. Zo is sprake van verwerken indien de verwerker voor de verantwoordelijke persoonsgegevens verzamelt, bewaart, opvraagt, uitwist, raadpleegt, wijzigt en/of afschermt.

Voorbeeld

Heeft mijn onderneming een verwerkersovereenkomst nodig in dit specifieke geval? Om het bovenstaande te verduidelijke geven wij een eenvoudig voorbeeld, dat mogelijk helpt bij het vaststellen of u deze overeenkomst nodig heeft in het specifieke geval dat u voor ogen heeft. Als bedrijf (bedrijf A) houdt u de persoonsgegevens van uw werknemers bij. In casu is dit bedrijf de verantwoordelijke. Om maandelijks de loonstrookjes vast te stellen, heeft bedrijf A een extern bedrijf (bedrijf B) ingehuurd om dit te doen. Bedrijf B is in casu de verwerker. Om de loonstrookjes te kunnen vaststellen, heeft bedrijf B de persoonsgegevens van de werknemers van bedrijf A nodig. Bedrijf A verschaft daarom deze persoonsgegevens aan bedrijf B, zodat deze de loonstrookjes ten behoeve van bedrijf A kan vaststellen.

In bovenstaand voorbeeld handelt bedrijf B niet onder het directe gezag van de verantwoordelijke. Het is immers een extern ingehuurd bedrijf. Daarnaast verwerkt bedrijf B de persoonsgegevens die bedrijf A heeft verzameld, ten behoeve van bedrijf A. In een dergelijke geval dienen bedrijf A en bedrijf B een verwerkersovereenkomst te sluiten.

Waarom heb ik een verwerkersovereenomst nodig?

Een verwerkersovereenkomst is wettelijk verplicht in veel situaties. Wanneer de verwerker ten behoeve van de verantwoordelijke persoonsgegevens verwerkt, zijn partijen wettelijk verplicht om een een verwerkersovereenkomst te sluiten. Het niet hebben van een verwerkersovereenkomst kan leiden tot boetes. Om na te gaan of uw bedrijf in een specifieke situatie een verwerkersovereenkomst nodig heeft, kan bovenstaand voorbeeld helpen om dit vast te stellen. Mocht u twijfels hebben of u in een specifieke situatie een verwerkersovereenkomst nodig heeft, kunt u ons dit altijd vragen door middel van de chat rechtsonder in uw scherm of door middel van ons contactformulier.

Verwerkersovereekomst door Young Law laten opstellen?

Via Zelf Doen van Young Law kunt u binnen 5 minuten eenvoudig een verwerkersovereenkomst opstellen voor een vaste prijs van €59,- ex btw. Met handige tips en opmerkingen wordt u door het document geleid. Indien u kiest voor Maatwerk van Young Law ontvangt u de verwerkersovereenkomst geheel op maat op uw situatie. Hierbij staat persoonlijke begeleiding voorop en heeft u het document binnen 10 werkdagen. Dit voor een vaste prijs van €150,- ex btw. Heeft u vragen over of u een verwerkersovereenkomst nodig heeft? Schroom dan niet om contact op te nemen.

Verwerkersovereenkomst van Young Law ontvangt u:

  • een document die geheel voldoet aan de wetgeving;
  • geschreven in duidelijke en begrijpbare taal; en
  • bespaart u enorm veel geld t.o.v. traditionele juridische dienstverleners.

Wilt u ook juridische documenten verkopen?


Krijgt u als websitebouwer of andere dienstverlener vragen over juridische documenten? Met Young Law Friendships kunt u nu zelf juridische diensten verkopen. U kunt met uw eigen juridische portal onze ‘zelf doen’ documenten en ‘maatwerk’ diensten aanbieden aan uw klanten! Ga naar Young Law Friendships om u aan te melden.

149,00

Extra: Vertalen

Ontvang uw verwerkersovereenkomst zowel in het Nederlands als in één van de onderstaande talen.

Extra: binnen 24 uur uw document

Ontvang uw document geheel op maat binnen 24 uur na uw bestelling.