Verwerkersovereenkomst opstellen

 • U kunt het zelf binnen 5 minuten.
 • Als u hulp nodig heeft zijn wij er voor u.
 • Basisdocumenten opgesteld door gerenommeerde advocaten.
 • Vaste prijzen, geen verrassingen.
Ja, ik wil een verwerkersovereenkomst
geldleningovereenkomst
Hier staan al onze aangeboden documenten. U kunt via de zoekfunctie snel uw gewenste document vinden.
Uw eigen digitale kluis. Alle aankopen, zowel maatwerk als doe het zelf documenten worden hier opgeslagen. Zo heeft u altijd toegang tot uw documenten.
Hier ziet u uw een vragenlijst voor het maken van het juridische document. Op basis van de antwoorden op de vragen wordt uw juridische document samengesteld. Door op de ‘i’ te klikken kunt u extra informatie vinden met betrekking tot de vraag.
Tijdens het invullen van de vragen ziet u hier direct een live preview van het document. Zo kunt u eenvoudig zien of de zinsconstructies kloppen van de door u ingegeven antwoorden.
Heeft u vragen over uw document, begrijpt u zaken niet? Dan kunt u via hier direct contact opnemen met een van onze medewerkers. We helpen u graag op weg!
Uw account informatie en facturen kunt u vinden onder deze knop. Alles netjes bij elkaar.

Zelf doen

€59

Binnen 15 minuten uw juridische documenten. Beperk uw aansprakelijkheid en risico. Met onze documenten kunt u juridisch waterdicht ondernemen.

 1. Selecteer uw document(en) en plaats de bestelling
 2. Via ons vraag- en antwoordsysteem maakt u het document op maat
 3. Download uw document(en)
Meer info

Maatwerk

€149

Bij maatwerk kiest u voor persoonlijk contact en specialistische hulp. Beperk uw risico en aansprakelijkheid met behulp van onze kundige juristen.

 1. Selecteer uw documenten en plaats de bestelling
 2. Plan een telefoongesprek met een van onze juristen
 3. Ontvang uw documenten binnen vijf werkdagen
Meer info

Beschrijving

Veel mensen hebben nog nooit van een verwerkersovereenkomst (voorheen onder de oude wetgeving bekend als de bewerkersovereenkomst) gehoord. Toch is het bij wet, Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, in het Engels de GDPR), verplicht voor veel ondernemingen. In een verwerkersovereenkomst worden de afspraken (verantwoordelijkheden) vastgelegd die gelden bij verwerking van persoonsgegevens door een ander bedrijf dan die de persoonsgegevens heeft verzameld.

Verwerker en verantwoordelijke

Bij deze overeenkomst zijn er twee partijen: de verantwoordelijke en de verwerker. De verantwoordelijke is het bedrijf dat de persoonsgegevens heeft verzameld, het doel van de verwerking heeft vastgesteld en de middelen voor de verwerking heeft vastgesteld. De verwerker is diegene die aan wie verantwoordelijke de verwerking van de persoonsgegevens heeft uitbesteed. Het sluiten van een verwerkersovereenkomst is een verplichting voor zowel de de verwerkersverantwoordelijke als de verwerker.

Wanneer spreekt men over verwerking van persoonsgegevens? Veel bedrijven besteden veel van hun bedrijfsvoering uit aan derden. Denk hierbij aan de salarisadministratie, klantenservice en IT gerelateerde diensten. De bedrijven die deze diensten verschaffen, zijn de verwerker en verwerken ten behoeven van verantwoordelijke de persoonsgegevens. Wat precies onder verwerken valt, dient men zeer ruim te nemen. Zo is sprake van verwerken indien de verwerker voor de verantwoordelijke persoonsgegevens verzamelt, bewaart, opvraagt, uitwist, raadpleegt, wijzigt en/of afschermt.

Voorbeeld

Heeft mijn onderneming een verwerkersovereenkomst nodig in dit specifieke geval? Om het bovenstaande te verduidelijke geven wij een eenvoudig voorbeeld, dat mogelijk helpt bij het vaststellen of u deze overeenkomst nodig heeft in het specifieke geval dat u voor ogen heeft. Als bedrijf (bedrijf A) houdt u de persoonsgegevens van uw werknemers bij. In casu is dit bedrijf de verantwoordelijke. Om maandelijks de loonstrookjes vast te stellen, heeft bedrijf A een extern bedrijf (bedrijf B) ingehuurd om dit te doen. Bedrijf B is in casu de verwerker. Om de loonstrookjes te kunnen vaststellen, heeft bedrijf B de persoonsgegevens van de werknemers van bedrijf A nodig. Bedrijf A verschaft daarom deze persoonsgegevens aan bedrijf B, zodat deze de loonstrookjes ten behoeve van bedrijf A kan vaststellen.

In bovenstaand voorbeeld handelt bedrijf B niet onder het directe gezag van de verantwoordelijke. Het is immers een extern ingehuurd bedrijf. Daarnaast verwerkt bedrijf B de persoonsgegevens die bedrijf A heeft verzameld, ten behoeve van bedrijf A. In een dergelijke geval dienen bedrijf A en bedrijf B een verwerkersovereenkomst te sluiten.

Waarom heb ik een verwerkersovereenomst nodig?

Een verwerkersovereenkomst is wettelijk verplicht in veel situaties. Wanneer de verwerker ten behoeve van de verantwoordelijke persoonsgegevens verwerkt, zijn partijen wettelijk verplicht om een een verwerkersovereenkomst te sluiten. Het niet hebben van een verwerkersovereenkomst kan leiden tot boetes. Om na te gaan of uw bedrijf in een specifieke situatie een verwerkersovereenkomst nodig heeft, kan bovenstaand voorbeeld helpen om dit vast te stellen. Mocht u twijfels hebben of u in een specifieke situatie een verwerkersovereenkomst nodig heeft, kunt u ons dit altijd vragen door middel van de chat rechtsonder in uw scherm of door middel van ons contactformulier.

Verwerkersovereekomst door Young Law laten opstellen?

Via Zelf Doen van Young Law kunt u binnen 5 minuten eenvoudig een verwerkersovereenkomst opstellen voor een vaste prijs van €59,- ex btw. Met handige tips en opmerkingen wordt u door het document geleid. Indien u kiest voor Maatwerk van Young Law ontvangt u de verwerkersovereenkomst geheel op maat op uw situatie. Hierbij staat persoonlijke begeleiding voorop en heeft u het document binnen 5 werkdagen. Dit voor een vaste prijs van €149,- ex btw. Heeft u vragen over of u een verwerkersovereenkomst nodig heeft? Schroom dan niet om contact op te nemen.

Verwerkersovereenkomst van Young Law ontvangt u:

 • een document die geheel voldoet aan de wetgeving;
 • geschreven in duidelijke en begrijpbare taal; en
 • bespaart u enorm veel geld t.o.v. traditionele juridische dienstverleners.

Zelf doen

€59

Binnen 15 minuten uw juridische documenten. Beperk uw aansprakelijkheid en risico. Met onze documenten kunt u juridisch waterdicht ondernemen.

 1. Selecteer uw document(en) en plaats de bestelling
 2. Via ons vraag- en antwoordsysteem maakt u het document op maat
 3. Download uw document(en)
Meer info

Maatwerk

€149

Bij maatwerk kiest u voor persoonlijk contact en specialistische hulp. Beperk uw risico en aansprakelijkheid met behulp van onze kundige juristen.

 1. Selecteer uw documenten en plaats de bestelling
 2. Plan een telefoongesprek met een van onze juristen
 3. Ontvang uw documenten binnen vijf werkdagen
Meer info