Verzoek fiscale eenheid BTW

Op maat gemaakt € 50,-

Wij helpen jou persoonlijk met een juridisch contract op maat. Een contract dat past bij jouw bedrijf en dat geheel is afgestemd op de situatie. Telefonisch nemen wij alles met je door.

Zelf online maken € 19,-

Binnen 5 minuten het benodigde contract in jouw digitale kluis. Vul een gemakkelijke vragenlijst in, onderteken het online en download het contract. Opgesteld door advocaten en voor een Young Law prijs.

Beschrijving

Als jij als ondernemer meerdere ondernemingen hebt, is het mogelijk om een fiscale eenheid te vormen. Voor de BTW ben je dan één ondernemer. Voor de BTW berekening wordt dus gekeken naar de eenheid, en niet naar de ondernemingen apart. Van belang is wel dat alle ondernemingen in Nederland gevestigd zijn, dat zij volgens de Wet Omzetbelasting als onderneming worden aangemerkt en dat zij financiële, organisatorische en economische verwevenheid hebben. Financiële verwevenheid bestaat als meer dan 50% van de aandelen in dezelfde handen zijn, organisatorische verwevenheid houdt in dat deelnemende partijen onder gezamenlijke of ondergeschikte leiding staan en economische verwevenheid houdt in dat de betrokken ondernemingen in de hoofdzaak hetzelfde doel hebben.

Waarom heb ik een verzoek fiscale eenheid nodig?

De ondernemingen die in een fiscale eenheid zitten, hoeven geen BTW aan elkaar in rekening te brengen voor onderlinge levering van producten of diensten. Doorbelasting van onderlinge kosten is dus zonder BTW. Ook is maar één (geconsolideerde) aangifte BTW nodig en één Opgaaf intracommunautaire leveringen. Met een verzoek fiscale eenheid BTW van Young Law zorg je voor:

  • Fiscale voordelen voor jouw ondernemingen
  • Duidelijke en professionele taal
  • Snel het juiste document
  • Besparing op een advocaat

 

Wilt u ook juridische documenten verkopen?


Krijgt u als websitebouwer of andere dienstverlener vragen over juridische documenten? Met Young Law Friendships kunt u nu zelf juridische diensten verkopen. U kunt met uw eigen juridische portal onze ‘zelf doen’ documenten en ‘maatwerk’ diensten aanbieden aan uw klanten! Ga naar Young Law Friendships om u aan te melden.