Verzoek verlaging DGA salaris

Op maat gemaakt € 50,-

Wij helpen jou persoonlijk met een juridisch contract op maat. Een contract dat past bij jouw bedrijf en dat geheel is afgestemd op de situatie. Telefonisch nemen wij alles met je door.

Zelf online maken € 19,-

Binnen 5 minuten het benodigde contract in jouw digitale kluis. Vul een gemakkelijke vragenlijst in, onderteken het online en download het contract. Opgesteld door advocaten en voor een Young Law prijs.

Beschrijving

Het gebruikelijke directeur grootaandeelhouder-salaris is er om belastingontwijking te voorkomen. De Belastingdienst wil namelijk niet dat jij als DGA eerst dividend uitkeert, alvorens er eerst per jaar tenminste €45.000 aan loon aan de DGA is uitbetaald. Maar als startende ondernemer heb je het wettelijke minimum DGA-salaris vaak niet. Dat weet de Belastingdienst ook. Wat je niet hebt, kun je immers ook niet betalen. Daarom is het mogelijk om een verzoek tot verlaging van het DGA-salaris in te dienen. In dit verzoek geef je aan dat jouw bedrijf niet over de juiste financiële middelen beschikt om het DGA-salaris te kunnen betalen.

 

Waarom heb ik een verzoek verlaging DGA-salaris nodig?

Indien je als startende ondernemer net begint, heb je vaak geen €45.000 voor het DGA-salaris. Met het verzoek verlaging DGA-salaris kun je verzoeken dit salaris te verlagen. Op deze manier betekent de betaling van het DGA-salaris niet het einde van jouw onderneming. Je hoeft immers niet ten onder te gaan aan het betalen van jouw eigen salaris. Met een verzoek verlaging DGA-salaris van Young Law zorg je voor:

  • Het voortbestaan van jouw onderneming bij te weinig financiële middelen
  • Duidelijke en professionele taal
  • Snel het juiste document
  • Besparing op een advocaat

 

Nooit meer hoge juridische kosten?


Onbeperkt goede juridische documenten opstellen en onbeperkt juridisch advies ontvangen? Dan zijn onze memberships van Young Law iets voor u. Vanaf €35,- p/m heeft u nooit meer juridische zorgen, zodat u zich volledig kunt focussen op het ondernemen.