Privacyverklaring maken voor uw bedrijf!

Een privacyverklaring is een belangrijk juridisch document voor uw bedrijf. In deze verklaring beschrijft u welke persoonsgegevens u van uw websitebezoekers verzamelt en hoe u met die persoonsgegevens omgaat. Heeft u geen privacyverklaring? Dan riskeert u hoge boetes die op kunnen lopen tot maar liefst 20 miljoen euro. Young Law maakt voor u de perfecte privacyverklaring, die geheel bij uw onderneming past en voldoet aan alle eisen uit de AVG.

Ja, ik wil een privacyverklaring

Moet ik een privacyverklaring maken?

Het antwoord op die vraag is waarschijnlijk ‘Ja’. Persoonsgegevens verzamelen gebeurt namelijk al heel snel op een website. Heeft u een contactformulier op uw website staan? Dan verzamelt u persoonsgegevens. Kunnen bezoekers zich via uw website inschrijven voor een nieuwsbrief? Dan verzamelt u persoonsgegevens. U ziet het: een goede privacyverklaring is bijna altijd noodzakelijk.

Persoonsgegevens zijn bijvoorbeeld iemands naam, maar ook een geboortedatum, telefoonnummer, ras of godsdienst valt onder persoonsgegevens. In uw privacyverklaring legt u de websitebezoekers uit welke gegevens u verzamelt, wat u ermee doet en hoe u deze beveiligt. Young Law maakt uw privacyverklaring volgens de AVG-wetgeving. Zo bent u er zeker van dat u aan alle strenge eisen van deze privacywet voldoet!

Direct privacyverklaring maken

Waar moet ik op letten als ik een privacyverklaring maak?

Een privacyverklaring moet voor iedereen begrijpelijk zijn. Beknopt en transparant zijn daarbij de sleutelwoorden. Houd bij het maken van uw privacyverklaring rekening met uw doelgroep. Voor kinderen moet uw taalgebruik vanzelfsprekend anders zijn dan voor juristen. Zorg er daarom voor dat uw taalgebruik aansluit op het leesniveau van uw bezoekers.
U mag de privacyverklaring daarnaast ook in andere talen aanbieden, maar deze moet wel dezelfde inhoud hebben als de Nederlandse versie. Omdat het vertalen van een juridische tekst nauw luistert, raden we u aan een juridisch vertaalbureau in te schakelen voor de vertaling.

Wat moet er in mijn privacyverklaring staan?

Iedere onderneming is anders. Daardoor is ook elke privacyverklaring anders. Toch zijn er een aantal zaken die altijd in een privacyverklaring moeten staan. Gaat u zelf een privacyverklaring maken? Zorg er dan voor dat u er in ieder geval de volgende gegevens in heeft staan:

  • Uw bedrijfsnaam en bedrijfsgegevens.
  • De doeleinden en rechtsgronden van de verwerking van de persoonsgegevens.
  • Hoelang u de gegevens bewaart en hoe u deze opslaat.
  • Dat de bezoekers recht hebben op inzage, rectificatie en het verwijderen van de persoonsgegevens.

Zorg dat u de privacyverklaring schriftelijk of via elektronische middelen verstrekt, dus bijvoorbeeld via een link op uw website. Iedereen moet gemakkelijk en snel bij de privacyverklaring kunnen komen.

Direct privacyverklaring maken

Privacyverklaring AVG op maat

Het is per bedrijf verschillend wat voor gegevens u precies in de privacyverklaring moet invullen. Om er zeker van te zijn dat u dit juist doet, kunt u onze Privacyverklaring AVG hier downloaden. Deze wordt helemaal aangepast aan uw specifieke situatie. Zo weet u zeker dat u voldoet aan de eisen die de AVG aan u stelt.

Een privacyverklaring is wettelijk verplicht!

Wanneer u persoonsgegevens verzamelt dan bent u wettelijk verplicht om gebruikers hierover te informeren en dat doet u met een privacyverklaring. Persoonsgegevens verzamelen gebeurt al snel en wanneer u geen privacyverklaring heeft kan de Autoriteit Persoonsgegevens u of uw bedrijf een boete geven of een dwangsom opleggen. Boetes kunnen hoog oplopen tot wel 4 % van uw omzet.

De wet AVG vereist dat een privacyverklaring beknopt, transparant en in begrijpelijke taal is opgesteld. Er mag geen gebruik worden gemaakt van juridische taal. Een privacyverklaring kan schriftelijk worden opgesteld, maar het mag ook een video zijn die u daarnaast voorziet van tekst. Een privacyverklaring dient zo beknopt mogelijk te zijn en moet makkelijk vindbaar zijn op uw website bijvoorbeeld in de footer.

Heeft u geen website, maar verwerkt u wel persoonsgegevens, dan kunt u de privacyverklaring als fysiek document afgeven. Heeft u buitenlandse bezoekers op uw website plaats dan ook een privacyverklaring in het Engels op uw site.

Direct privacyverklaring maken

Liever een privacyverklaring laten maken?

U kunt uw privacyverklaring natuurlijk zelf maken. Neemt u liever geen risico’s en wilt u een privacyverklaring op maat laten maken? Een privacyverklaring die bij uw bedrijf en doelgroep past én die volledig voldoet aan alle wettelijke eisen uit de AVG? Laat Young Law dan uw privacyverklaring maken!

Start nu met het maken van een privacyverklaring.

Ik wil een privacyverklaring maken

Meer weten? Neem gerust contact op en we helpen met de perfecte oplossing.

Neem contact op