Bij het starten van een onderneming komen veel vragen op. Het kan onduidelijk zijn wat er juridisch geregeld moet worden. Veel ondernemers vragen ons of het vereist is om bepaalde juridische documenten te hebben. Het is namelijk niet altijd verplicht om iets op papier te zetten. In hoeverre komt u ermee weg zonder contracten op te stellen of voorwaarden vast te laten leggen? En wanneer is het nodig om professionele hulp van een jurist in te schakelen?

Voorkom juridische conflicten

Het ontbreken van een goede juridische basis vormt een probleem wanneer er een conflict ontstaat. Dit kan ontstaan tussen u en uw klanten wanneer betaling of leveringsvoorwaarden niet duidelijk zijn. Ook intern is het belangrijk om discussie over arbeidsvoorwaarden of geheimhouding met uw werknemers te voorkomen. Denkt u erover om samen te werken met een partner? Dan is het van belang om van tevoren duidelijke afspraken vast te leggen, voor het geval dat de samenwerking stukloopt. Zo kan een groter juridisch conflict voorkomen worden.

Boetes voorkomen – voldoe aan uw wettelijke verplichting

Ondernemers zijn ook niet altijd op de hoogte van de relevante (Europese) wet- en regelgeving. De kans is groot dat er een verplichting op u rust om bepaalde documenten te gebruiken. Zo geldt dit voor het hebben van een juist privacybeleid. Dit bestaat uit verschillende soorten documenten, zoals een privacyverklaring en een verwerkersovereenkomst. Soms is ook een cookiebanner en verklaring vereist. Beschikt u niet over een wettige privacy policy, loopt u het risico een boete te krijgen van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Doe er uw voordeel mee

Juridische documenten, zoals algemene voorwaarden, zijn niet altijd verplicht. U kunt er echter wel handig gebruik van maken door ze toch te hanteren. U kunt hierdoor uw aansprakelijkheid beperkt houden en uw risico’s tot een minimum beperken. Maar ook een strakke annuleringsregeling kan een prettig zijn om op terug te kunnen vallen. Daarnaast kunt u soms in relatie tot werknemers in uw voordeel afwijken van het arbeidsrecht. Als u gebruikt maakt van maatwerk van Young Law, worden de documenten zoveel mogelijk naar uw wensen vormgegeven, uiteraard met inachtneming van de wet.

Twijfelt u of een document verplicht is of bent u benieuwd naar de voordelen van een contract voor uw bedrijf? Bel +31 (0)85 065 47 37 voor een gratis adviesgesprek met een jurist van Young Law.